Over Examenbureau

Mijn naam is John Groeneveld, hoboïst. Ik ben geregistreerd gecommitteerde bij de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) en Cultuurconnectie..
25 jaar lang ben ik als HaFa-coördinator werkzaam geweest bij een groot Centrum voor de Kunsten in Hilvarenbeek en omstreken. Net als vele andere muziekscholen gingen we als collectief verder met dezelfde docenten en kregen dispensatie KNMO diploma’s uit te reiken. In 2018 heb ik een certificering aangevraagd en verkregen, als tweede collectief in Nederland. Het betrof het Muziek-, Dans- en Theater Collectief Hilvarenbeek (MDTC) en mijn nieuwe examenbureau. In maart 2022 is de certificering verlengd, samen de vernieuwde Cultuurschool Hilvarenbeek.

Dat is iets om trots op te zijn! Het is altijd mijn wens geweest kwaliteit hoog in het vaandel te houden en de amateurmuziek een warm hart toe te dragen. Maar ook vooral om de muziekverenigingen uit het oude werkgebied van de muziekschool te blijven bedienen, en ook daar buiten.
Zodoende hebben zich in Noord-Brabant een 15-tal muziekverenigingen bij mijn examenbureau aangesloten en het aantal is steeds groeiende.
Bij mijn examenbureau zit je niet vast aan vooraf bepaalde data: we bepalen in onderling overleg wanneer het de klant het best uitkomt. Dat kan door de week, maar ook in het weekend.
Nog belangrijker: ik kom op locatie. Voor de examenkandidaat wel zo prettig.
Ook voor het theorie-examen kun je bij mij terecht, en in speciale gevallen verzorg ik ook de theorielessen.